Velkommen hos Tatanka – hvem er vi!

Vi hedder Bo og Jeanette Witte- Pedersen og ejer Nørre Kærgård.
Vi købte Nørre Kærgård I 2006 og har haft bisoner her på gården siden 2008.
Vi er begge uddannede landmænd med kvæg som speciale og har tidligere haft en ejendom med malkekvæg.
Da vi købte gården i 2006, overtog vi en slagtekalve produktion og en minkfarm.

Vi besluttede at prøve noget nyt og da vi begge har en stor passion for kvæg, og især bisonokser, faldt valget på bisonen som vores foretrukne emne. Hele bisonens historie og oprindelse er utrolig spændende og har inspireret os i vores arbejde og mål.

Vores ønsker er først og fremmest selv at bestemme vilkårene for salget og produktionen på gården, og vores primære mål er at fremstille kvalitet fremfor kvantitet! Vi arbejder på at finde måder hvorpå man kan udnytte hele dyret fremfor kun det vi herhjemme er vandt til at spise, ligesom det engang var skik og brug for de indfødte amerikanere på prærien.

Gården

Nørre Kærgård ligger i Vestjylland nær ved Holstebro. Nørre Kærgård var oprindelig en malkekvægsgård. Da Bo og Jeanette købte stedet havde den forrige ejer drevet en slagtekalvs produktion, samt en minkfarm, hvilke Bo og Jeanette overtog.
Siden fortsatte Bo og Jeanette med at køre slagtekalv produktionen i 1 års tid, hvorefter de besluttede sig for, grundet interessen for kvæg og bisonokser i særdeleshed, at opdrætte bisoner på gården fra 2007.

Kom indenfor i vores gårdbutik!

Der er blevet solgt kød på gården siden december 2009. Dengang fungerede rummet hvor kødet mærkes og fryses i som en form for gårdbutik. Det meste af kødet, der sælges i gårdbutikken fryses så man undgår spild.
I 2014 blev der bygget nyt stuehus. Det gamle stuehus blev bygget om til en decideret gårdbutik hvor vi nu sælger vores produkter, såsom kød og hjemmelavet spegepølse. I gårdbutikken findes der også postkort med billeder af egne dyr og andet brugskunst.

Til sidst er der, i gårdbutikken, indrettet en lille udstilling med bl.a. bisonkranier og skind fra bisonokserne som man kan se og røre ved.