Dyrevældfærd – lig med kødkvalitet!

Vi slagter vore dyr i takt med efterspørgsel og derfor vil der være varer, der fra tid til anden er udsolgt. Nørre Kærgård Bison har en fast aftale med et kreaturslagteri i Ulfborg, men da der ikke skal være transport af levende dyr pga. fokus på dyrevelfærden kommer dyrlægen og syner bisonerne for sygdomme på stedet. Straks efter at dyrlægen har godkendt aflivningen, skydes dyret og afblødes på marken. Derefter køres bisonoksen til slagteriet. Denne håndtering sikrer en høj dyrevelfærd og kødkvalitet.
Dyret transporteres til slagteriet indenfor en time og bisonkødet krogmodnes i 16-18 dage, parteres og leveres tilbage til Nørre Kærgård. Hjemme i vort godkendte pakkerum pakkes, prismærkes og fryses kødet. Vi fryser alt kød for at undgå spild. Bisonkød har en mere sød og fyldig smag end oksekød. Strukturen i kødet gør at stort set alt kød på bison oksen er mørt. I Danmark er bison kødet luksusudgaven af det røde kød. Bison kødet har korte fibre og et lavt fedtindhold, hvilket garanterer god kvalitet i forhold til både smag og sundhedsværdi.